“BILA JE NAJVEĆI BORAC U PORODICI, A SADA NJENO SRCE KUCA U NEKOM DRUGOM” Marija jednim potezom spasila tri života!

0
650

Zbog krvarenja u mozgu 4. januara u KBC Osijek preminula je Marija Nijemčević iz Slavonskog Broda. Tamo je došla iz Minhena na praznike, a porodica je nakon njene smrti odlučila donirati Marijine organe, srce i bubrege, i nekome na taj način spasila živote.

– U slavonskobrodskoj bolnici nisu imali hirurga, pa su moju tetku, koju smatram svojom drugom majkom, prevezli u Osijek. Nažalost, tamo su nam lekari rekli da su je kasno dovezli. Porodica je odlučila njene organe, srce i bubrege, nekome da donira, neka se spasi nečiji život, a nama tako ostaje uteha da će njeno srce kucati u nekom drugom. Voleli bismo kad bismo jednog dana saznali u kome kuca srce naše tetke, najjače srce na svetu, u kojem je bilo mesta za sve nas – rekao je njen bratanac Josip.

Dodao je da je Marija, koja je imala supruga, troje dece i unuka, ali i devetero braće i tri sestre, zapravo svima u porodici bila kao majka.

– Bila je najveći borac u porodici, sve je probleme rešavala uz osmeh i zagrljaj. Teča mi je kroz suze rekao da ne zna kako će dalje bez nje. Rekao je da su se ceo život borili i da mu ju je Bog uzeo sad kad su napokon stali na noge i počeli da uživaju u životu, dodaje Josip, koji navodi da su Marijinim organima spašena tri života.

LEAVE A REPLY