“KOMADI SU MU SE ZARILI U GLAVU” Dečak (11) koji je zadobio višestruki PRELOM LOBANJE prilikom upotrebe pirotihnike u svesnom stanju

0
856

Operacija je trajala više od tri sata, a nadaju se da će se dečak izvući bez trajnih posledica.

– Dečak se razbudio i za sad je dobrog stanja. Razgovarali smo, razume šta se zbiva oko njega. Na jedinici je intenzivnog lečenja gde ćemo posmatrati stanje još najmanje dva do tri dana. Strahujemo da ne dođe do infekcije jer je moždano tkivo bilo izloženo, a rana na glavi izložena prljavštini – opisuje neurohirurg dr Miroslav Gjurašin stanje dječaka (11) iz Letovanića kraj Siska koji je u juče poslepodne stigao u Kliniku za dečje bolesti Zagreb nakon povreda zadobijenih upotrebom pirotehničkih sredstava.

Dečak se s društvom zabavljao karabitom koji je stavio u metalnu posudu. U eksploziji se metalna posuda razletela na sitne komade koji su dečaka pogodili u glavu kao šrapneli. Hitna pomoć ga je odvezla u Klaićevu bolnicu u Zagrebu.

– Kad je došao imao je frakturu lobanje na nekoliko mesta i veliku otvorenu ranu na glavi. Komadići metala plave boje zaboli su se u kožu i kosti glave, te u tkivo mozga. Izvukli smo dvadesetak komada veličine do nekoliko milimetara svaki – dodao je Gjurašin, piše “24 sata”.

Operacija je trajala više od tri sata, a nadaju se da će se dečak izvući bez trajnih posledica.

LEAVE A REPLY